Lietuvos architektų sąjunga
Renginiai kraunami

« Visi Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

Idėjų „Vilnius Connect” teritorijai pristatymas

2019 m. 24 rugsėjo d. | 17:00 - 20:00

Lietuvos architektų sąjungoje rugsėjo 24 d. bus pristatyti Vilniaus geležinkelio stoties teritorijos architektūrinių-urbanistinių kūrybinių dirbtuvių rezultatai bei ekspertų rekomendacijos vystomai teritorijai.

Rugsėjo 16-18 dienomis Vilniaus Geležinkelių muziejuje vykusių dirbtuvių metu buvo generuojamos Vilniaus geležinkelio stoties teritorijos pertvarkos idėjos. Dirbtuvėse dalyvavo po atviro kvietimo atrinktos 6 Lietuvos ir užsienio architektų urbanistų komandos, kurias kuravo patyrę užsienio mentoriai.  Dirbtuvių metu vyko refleksinės sesijos, kurių metu sociologai, mobilumo ekspertai, nekilnojamo turto vystymo ekspertai, kultūros paveldo specialistai, urbanizuoto kraštovaizdžio specialistai dalinosi savo įžvalgomis ir patarimais, kaip geriausia pertvarkyti dabartinę Vilniaus geležinkelio stoties teritoriją į gyvybingą ir daugiafunkcę miesto dalį.

Rugsėjo 17 d. surengta interaktyvi kūrybinė sesija, kurios metu bendruomenių atstovai,  visuomenininkai identifikavo vietos bendruomenių poreikius ir lūkesčius vystomai teritorijai, siūlė, kaip pagerinti susisiekimo ryšius, atnaujinti esamas ir kurti naujas viešąsias erdves, diskutavo apie galimas veiklas ir  paslaugas teritorijoje. Šios sesijos rezultatų aptarime dalyvavo ir pagrindinėse kūrybinėse dirbtuvėse dirbę architektai, mentoriai, specialistai, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.
„Daugialypis kūrybinių dirbtuvių procesas įtraukė beveik 50 žmonių, greta architektų, urbanistų – ir Savivaldybės, Geležinkelio ir Autobusų stočių atstovus, aplinkinių bendruomenių aktyvistus, projektų vystytojus, architektūros studentus. Daug dėmesio skirta dialogo kūrimui ir bendrų sąlyčio taškų suradimui, bendrų tikslų išgryninimui” sako projekto kuratorė Inga Urbonaitė-Vadoklienė.

Kūrybines dirbtuves „Lietuvos geležinkelių” pavedimu organizavo Lietuvos architektų sąjunga.

Dirbtuvės – pirmas žingsnis įgyvendinant „Vilnius Connect“ projektą, kuriuo ketinama pertvarkyti Vilniaus geležinkelio stoties teritoriją ir joje įkurti modernų daugiafunkcį mobilumo, verslo ir laisvalaikio centrą, išplėsti pėsčiųjų ir žaliąsias erdves, pagerinti Naujininkų rajono jungtį su Naujamiesčiu ir Senamiesčiu.

Informacija

Data:
2019 m. 24 rugsėjo d.
Laikas:
17:00 - 20:00
Renginys kategorija:

Vieta

Lietuvos architektų sąjunga
Kalvarijų g. 1
Vilnius, 09310 Lietuva
Telefonas:
+370 5 275 6483
View Vieta Website

Organizatorius

Lietuvos architektų sąjunga
Telefonas:
+370 5 275 6483
El. paštas:
info@architektusajunga.lt
View Organizatorius Website

Archyvai

Atgal