Lietuvos architektų sąjunga

2010-04-21 KAUET posėdis

Balandžio 21 d. Kauno architektūros-urbanistikos ekspertų taryba svarstė du projektus:


1. Daugiabutis su prekybinėmis patalpomis Mickevičiaus g. 34 Kaune. Projektiniai pasiūlymai.
Projektuoja „Ž.Radvilavičiaus projektavimo biuras” (autoriai- Ž.Radvilavičius, V.Daugėla).






 


Taryba projektui nepritarė: jos nuomone, projektuojamas pastatas pablogintų kvartalo kokybines charakteristikas.
Autoriams pareikšta pastabų dėl nekorektiško, neišsamaus darbo pristatymo: nebuvo pateikta konteksto analizės, urbanistinės schemos, kurioje matytųsi funkciniai erdviniai pastatų ryšiai ir proporcijos, kvartalo ir kiemo planų, pjūvių, trūko informacijos apie stogų architektūrą ir kontekstą, rodiklių ir pan.
Ekspertų neįtikino siūlomi stogo, fasado sprendiniai, taip pat – planinė struktūra (aukšto aukštis per mažas dėl žmogiškųjų ir techniškų aspektų, maži butai, nepakankama insoliacija, netinkama, tamsi koridorinė sistema, nėra lifto, nėra įėjimo vestibiulio, įėjimo vieta perdėm ūkiška, neišspręsta evakuacija). Atkreiptas dėmesys, kad pasiūlymai neatitinka automobilių vietų skaičiaus,  želdinių ploto, vaikų žaidimo aikštelių, šiukšlių surinkimo vietos normatyvų.
Anot ekspertų, projektuojamo tūrio santykis su mažu saugomu kampiniu nameliu sankryžoje, žiūrint iš Laisvės alėjos,  yra problematiškas. Jų siūlymu, iš Laisvės alėjos pusės ugniasienės neturėtų būti.
Projektą paprašyta pakoreguoti ir pateikti svarstymui dar kartą.


2. Integruotas mokslo, studijų ir verslo centras “Santaka”. Techninio projekto pasiūlymai. 
Užsakovas – KTU administracija, projektuoja „Gražinos Janulytės-Bernotienės studija” (PV- arch. Gražina Janulytė- Bernotienė; R.Lydytė, A. Dlugoborskytė). Projektas pateiktas svarstyti antrą kartą. Pirmojo svarstymo išvados čia.





Projektui iš esmės pritarta, tačiau ekspertai vistiek pasigedo idėjos novatoriškumo, atitikimo naujoms technologijoms. Kritikos sulaukė perspektyvinis užstatymas Baršausko gatvėje degalinės vietoje – jis, anot Tarybos, perdėm mechaniškas ir per aukštas. Pasiūyta didinti automobilių vietų skaičių, įvažiavimą į parkingą planuoti iš Slėnio gatvės, išvažiavimą – į Baršausko gatvę.

Kontaktai

Lietuvos architektų sąjunga
Kalvarijų g. 1, 09310 Vilnius, Lietuva

Tel.: (8~5) 275 6483
El. paštas info@architektusajunga.lt

Juridinio asmens kodas: 191934984
PVM mokėtojo kodas: LT 919349811

Plačiau…

Užsiprenumeruokite naujienlaiškį

Archyvai

Atgal